Freelancen en bemiddelaars
Mensen - Werk
dinsdag, 02 februari 2010 16:52
Inhoudsopgave
Freelancen en bemiddelaars
Op gesprek of niet ?
Matching
Call center bemiddelaars
Een Broker met veel concurrentie
Tarief: hoe ze afdingen
En dan nog dit
Alle pagina's

Grote bedrijven besteden de inhuur van specialisten doorgaans uit aan bemiddelingsbureaus. Tenminste als het om langdurige opdrachten gaat, zeg maar van meer dan een maand. Als freelancer heb je dan ook veel te maken met dit soort bureaus.

Een aantal bureau's specialiseren zich in de bemiddeling voor grote bedrijven. Zij hanteren vaak lage marges voor hun bemiddeling. Soms is is zo'n bureau een groot consultancy bedrijf maar meestal zijn het een bemiddelingsbureau's die zelf geen mensen in dienst hebben om op de projecten van de eindklant in te zetten. Dit soort bureau's moeten het van volume hebben, laten we ze daarom Brokers noemen. De term Preferred Supplier wordt ook wel gebruikt maar dat kan ook slaan op grote consultancy bedrijven of kleinere bemiddelaars met hogere marges.

Behalve het vinden van goede freelancers leveren bemiddelaars nog een aantal andere diensten. Een belangrijke dienst is het afdekken van aansprakelijkheidsrisico's, bijvoorbeeld de administratie van VAR verklaringen, G-rekeningen etc. Een andere dienst is dat een bemiddelaar de facturen van verschillende freelancers combineert tot een enkele factuur aan de eindklant.

Brokers hanteren verschillende businessmodellen om geld te verdienen aan hun bemiddeling. Er zijn bureau's die aan de eindklant enkele euro's per gewerkt uur vragen. Er zijn ook bureau's die geen marge aan de eindklant rekenen maar wel een paar euro's per uur aan de freelancer.

Hoe zoeken de Brokers de professionals voor hun eindklanten ? De meeste Brokers hebben een database met in te huren professionals waarin in principe iedereen zich met zijn cv kan inschrijven. Brokers maken meestal weinig reclame om freelancers zich te laten inschrijven, misschien omdat ze zo weinig marge maken. Als er een match tussen een opdracht en je cv is dan krijg je van sommige brokers een mailtje, en de opdrachten staan natuurlijk ook op de website van de broker. Veel Brokers schakelen ook andere bemiddelaars in die dan weer voor hun mensen zoeken. Ook (kleinere) consultancy bedrijven staan vaak ingeschreven bij de brokers en zoeken mee.

Als veel kleine bemiddelaars allemaal dezelfde opdracht van zo'n broker proberen in te vullen kan een freelancer wel tien keer voor dezelfde opdracht gebeld worden. Je tarief is natuurlijk het concurrerendste als je je cv via een Broker stuurt, dan is de marge van de bemiddelaar het kleinst. Het is helaas niet altijd makkelijk uit te zoeken wie er voor welke klant als Broker fungeeert. De bureau's die de naam van hun (grote) klant niet noemen zijn doorgaans geen Broker. Pas ook op voor bemiddelaars die met een onderdrukt nummer bellen. Je kunt het de Broker makkelijker maken om hen goed up te date te houden van je cv en vooral de datum waarop je weer beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht.